Är det framtiden att privatleasa din bil?

Är det framtiden att privatleasa din bil?

Det var rekordmånga som privatleasade bil i juli månad i år, då 14 procent av de nyregistrerade bilarna var privatleasade. Så hög har inte andelen varit vid något annat tillfälle.

I juni inregistrerades 38 237 personbilar i Sverige. Detta är en ökning med 11,1 procent jämfört med samma månad förra året. Lite mer än hälften av alla nya bilar som säljs går till företag. När det gäller enskilda personer som skaffade ny bil i juli, så valde nästan 30 procent att leasa privat och även detta är rekord. Det här uppsvinget på privatleasing har märkts hela året. Under de sju första månaderna har nästan 25 000 nya bilar gått till privatleasing, vilket nästan är en fördubbling om man jämför med samma period 2015.

Varför väljer då så många att privatleasa idag? I de flesta fall leasar man bilen i tre år via ett finansbolag och till en fast månadskostnad. Det blir på detta sätt väldigt lätt att budgetera sitt bilägande. Man kan också byta bil efter tre år, kanske till något som är mer miljövänligt eller till en bil med fler finesser. De mest populära modellerna inom privatleasing tycks vara Volkswagen Golf och Volvo V40.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *