Fem tips för att få ut det mesta av din pension - idag

Fem tips för att få ut det mesta av din pension - idag

Pensionen är guldgruvan i slutet av regnbågen. Det är denna tid du ska spendera med barnbarnen och se dem klättra i klätterställningar och ta med dem till parken för att ha picknick.

Vi ser fram emot att kunna leva resten av våra liv i bekvämlighet och njuta av alla de saker som vi har kämpat för under våra arbetsliv. Tyvärr sker inte detta automatiskt och vi måste aktivt planera hur vi ska kunna uppnå våra pensionsmål.

 

Vi har alla haft en bild i huvudet om hur vi vill spendera våra guldår. De flesta över 40 har gjort planer för senare i sitt liv, men det verkar inte som att många har skapafc cxxt särskilda ekonomiska planer.

 

Så vad kan du göra om du just nu är mitt i livet, men vill vara proaktiv? Ja, det enkla svaret är att börja tänka på din framtid redan nu. Så här gör du det!

 

Skriv ner din ultimata livsstil

 

Vi har alla fått den bilden i våra huvuden om hur vi vill spendera våra guldår.

 

För vissa är det golf, för andra är det att bo vid havet, medan vissa andra bara vill kunna leva självständigt. Alla dessa ekonomitips hjälper dig att bli ekonomiskt oberoende, men Shoppo kan hjälpa dig att bli mer självständig i hemmet när du blir äldre, t. ex. med hjälp av deras griptång.

 

Okej, så vi har alla fått den där bilden i huvudet om hur vi skulle vilja tillbringa vår pension.

Tänk efter ordentligt; hur spenderar du din tid? Om du arbetar mer än 40 timmar i veckan nu, vad ska du då göra när du slutar jobba?

 

Ta reda på hur mycket du behöver

 

Nu har du skrivit ner din ultimata livsstil och då måste du tänka på hur mycket det kostar.

 

Ditt primära mål är nu att finansiera ditt framtida drömliv. Och det är inte bara kostnader utan tidsramar som du måste överväga.

 

Med den här informationen kan du se om dina befintliga investeringar räcker eller inte. Kanske behöver du extra sparpengar, ett jobb med bättre pension eller börja återbetala skulder.

 

Strukturera dig själv till framgång

 

Nu är det dags att sätta igång med det jobbiga. Innan du tittar på hur du ska investera dina besparingar bör du överväga vilken struktur som dina investeringar kommer att ta.

 

Vems namn ska investeringar och besparingar stå under? Behöver du använda en godeman? Detta kommer att kräva efterforskning, men det kan få dina pengar att växa längre och snabbare.

 

Se till att du arbetar tillsammans med en finansiell rådgivare som tänker strategiskt, har relevant skatteerfarenhet och kan visa dig alla dina alternativ.

 

Få hjälp

 

All den här informationen kan kännas överväldigande, men en ekonomisk rådgivare kan alltid leda dig genom den komplexa pensionsvärlden. De vet allt om hur processen, strukturer och strategier ser ut och det kan göra stor skillnad.

 

Det är aldrig för tidigt att börja! Faktum är att ju tidigare du börjar planera för din pension, desto lättare blir processen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *