E-handel tips för online shopping

E-handel tips för online shopping

Årets Cybermåndag är stort för detaljhandel på nätet, 2015 toppade den $ 3 miljarder i omsättning för första gången, en ökning med 12 procent enligt comScore. Amerikanerna visade en stark preferens för shopping på nätet; ShopperTrak forskning visade gångtrafik till tegel och murbruk butiker sjönk 10 procent under helgen. De första 18 dagarna i december kommer att ta in minst $ 1 miljard per dag för online-återförsäljare, har Adobe förutspått. Numera kan man hitta något på nätet som rullgardiner om du väljer att webbutik.

Men under detta lurar en viss fara: 1 av 86 transaktioner riktade med någon form av bedrägeri, ACI Worldwide forskning visar. Chris Christopher, Global Insight chef för hemelektronik på konsult IHS, sade att konsumenterna måste vidta åtgärder för att undvika attacker. ”Det är viktigt eftersom om du har ett missöde, kan din kreditvärdighet vara i trubbel, och det tar lång tid att få fast”, sa han.

Här är 6 enkla tips för online shopping:

1. Använd ett kreditkort för online köp. Kontrollera när du drar kortet ur din plånbok som dess en kredit och inte betalkort. Här är anledningen: när pengar spenderas på ett bankkort det har gått omedelbart och det kan vara mycket svårt att få den tillbaka. Kreditkort emittenter kan vara en förespråkare för dig om det finns ett problem och kan bestrida avgifter som inte hör hemma.

2. Välj pålitliga återförsäljare. Stora återförsäljare – de som du har hört talas om – är mest sannolikt att ha stor säkerhet. Det finns en anledning till varför Amazon dominerade Black Friday. Om du har handlat med Amazon innan och du litar på dem med din information, syftar till att handla där igen. Detta innebär färre återförsäljare har din information om filen. Det innebär också att du ger din information till ett företag som du känner och litar på, och därför kan hålla reda på enklare.

3. Endast köpa från krypterade webbplatser. Titta i adressfältet – är webbplatsen säker? De flesta moderna webbläsare visar säkerhetsinformationen på webbplatsen. Detta kommer att dyka upp med prefixet ”https”. Det innebär att anslutningen är krypterad. Om webbläsaren inte kan upptäcka en säker anslutning, kan det inte vara krypterad och bedragare kan utnyttja de överförda uppgifterna.

4. Rensa din närvaro på nätet. Om du inte behöver ett konto med en återförsäljare längre, ta bort det. Lagring av information över hela Internet är ett recept för katastrof, särskilt om du inte kan komma ihåg vem som har vilken information för vilka syften. Detta kan vara svårt, men aktivister kämpar mot de värsta syndarna för att göra processen enklare.

5. Kontrollera dina konton ofta. Om en hacka inträffar bäst att fånga den snabbt så kontrollera dina konton dagligen om du gör en hel del online shopping för semester. En snabb Google-sökning på namnet på återförsäljaren följt av ”hacka” kommer att visa om några nya attacker har drabbat pressen.

6. Inte besöker webbplatser om du inte kan verifiera sin identitet. Nästan 40.000 webbplatser som säljer Beats hörlurar och annan elektronik nyligen stängdes av myndigheterna. Det allra värsta som kan hända är att falla offer för en av dessa bedrägerier – utgifterna jul morgon oroande om vem som har din information är inte idealisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *