Teslas rival är tillbaka på elbil's marknaden

Teslas rival är tillbaka på elbil's marknaden

Om du är Henrik Fisker, tycks nästa steg vara att starta ytterligare ett bilföretag. Tre år efter kollapsen och konkurssen av sin ursprungliga insats, Fisker Automotive, är den danska designern tillbaka i näringslivet. Den nya Fisker, Inc. planerar att lansera en ny linje av långväga elfordon som kommer att konkurrera med sådana som uppkomling Tesla Motors, liksom de mer traditionella tillverkarna som nu driver på elbils branschen.

Medan specifika detaljer är begränsade, sade Fisker företaget att de satsar på bilar med minimum sträcka på 640 km per laddning.

”Detta är verkligen ett återupplivande av den ursprungliga Fisker, även om det kommer att bli ett helt nytt företag”, berättade den 53-åriga fordons veteran i Detroit Bureau i en exklusiv intervju. Har detta som ett exempel kan du enkelt planera och hålla verksamheten strategi för att gå och organiseras med svensk Smart Plan.

Fisker Automotive producerade ursprungligen en lyxigare variant av en plug-in hybrid sportbil. Den kom till marknaden vid ungefär samma tidpunkt som Tesla Model S, men en rad motgångar, däribland flera återkallelser som orsakade att Fisker att lägga ner företaget 2012.

Batteri kontrollerad

I sin telefonintervju, sade Henrik Fisker att han lärt sig mycket från det tidigare företaget, inklusive behovet av att hålla en stram linje på utgifterna. Men en ännu större lektion var behovet av att ta kontroll över batteritillverkning.

Fisker Automotives batterileverantör körde fast i en serie av produktionsproblem, som utlöste några av biltillverkarens mest pinsamma bakslag. Företaget, A123 gick också i konkurs och som biltillverkaren, således även det till kinser.

Även den verkställande direkötren inte vill avsölja för många detaljer, konstaterade han att han har slagit sig ihop med ”forskare från UCLA” som har utvecklat nästa generations litium-jonbatterier, som kallas ”grafen”, som bland annat kan öka energi densiteten – hur mycket ström som kan lagras i en förpackning.

”Vi har ökat avståndet, ökat livslängden och har idag otroligt snabba laddningstider”, säger Fisker.

Vissa grafen batteri prototyper har visat att kunna lagra så mycket som fem gånger så mycket energi i en given massa än konventionella litium-jon-batterier. Men Fisker, Inc. kan bli en av, om inte den första att ta tekniken till marknaden.

Tiden är rätt

Efter att ha misslyckats att generera mycket entusiasm bland bilister för den första generationen av batteri bilar som i allmänhet inte kunde ge mer än 160 km per laddning, tror nu branschanalytiker den verkliga marknadsgenombrott kommer med intervall som överskrider minst 320 km. Tesla toppade nyligen 480 med P100d version av sin modell S sedan, och när Volkswagen avslöjade ID batteri konceptbil på bilsalongen i Paris förra veckan, sa att det kan kunna leverera så mycket som 560 km sträcka utan att ladda.

Fisker, Inc., kommer att börja med en start-up-modell som liknar den i Fisker Automotive, liksom Tesla: Att producera en större modell med inriktning på lyx marknaden och sedan flytta till mer traditionella segment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *