Den nya Sous vides maskinen fungerar med wifi.

Den nya Sous vides maskinen fungerar med wifi.

Om du är en typisk hemmakock som alltid vill slipa på dina rätter, så är dina alternativ för att göra en hemlagad måltid under veckan ganska så begränsad. Men nördiga hemmakockar och professionella kockar har länge känt till en hemlighet att förbereda perfekt tillagat kött och grönsaker med minimal ansträngning: sous vide, en teknik där ingredienser, inneslutna i plast, kokas utan uppsikt i en låg temperatur och vattenbadas, ofta i timmar. Stek kokta sous vide när du är på kontoret kommer att vara exakt medellång-sällsynta när du kommer hem, redo att bryna och servera när det passar. Genom att värma maten långsamt och på låg värme, kan sous vide också få fram mer komplexa smaker från grundläggande ingredienser som morötter och vanlig potatis.

Matlagning med sous vide är enkelt. Allt du behöver är en stor kastrull, Ziploc påsar och en maskin som kallas en hängtermostater, som sitter inne i ugnen (spisen) och upprätthåller vatten vid en jämn temperatur. Problemet är, har tekniken traditionellt krävt att du måste konsultera skrämmande tabeller för ideala temperaturer och tillagningstider-vilket gör att det känns som att studera inför ett kemiproc när du ska förbättra kvällsmaten. du kan prova nya Sous vides i ditt nya hus från Bostadsportal.se.

Våra favorit sous vide resurser för kockar i hemmet

De senaste hängtermostater som syftar till matlagning i hemmet, dock får en smart uppgradering som äntligen gör sous vide lika praktisk som en långsam spis eller mikrovågsugn: Wi-Fi-anslutning, vilket gör att en följeslagare app för att gå nybörjare genom den en gång esoteriska process. Undrar vad man ska göra med de vackra gård marknads morötter du köpt? Bara söka appen för ”morötter”, och med en kran kommer nedsänkning cirkulationspump börja värma upp din kastrull med vatten till rätt temperatur. Sedan är det bara att följa enkla recept på skärmen: Skala morötterna och försegla dem i en plastpåse (enklare och lika effektivt som att använda en vakuum sealer) med smör, salt och farinsocker. Släpp väskan i potten och gå därifrån. När telefonen surrar 45 minuter senare, men din söta ännu jordnära, smörig galleriets rötter är redo att njuta.

Köksprylar för att förbättra din matlagning på semestern

Apparna gör inte bara sous-vide matlagningen mer tillgänglig; de är också utformade för att garantera livsmedelssäkerheten. Till skillnad från traditionella hög temperatur tekniker såsom rostning och kokning, ser sous-vide till att matlagning närmar sig temperaturen kring ”riskområdet” 40 till 140 grader, vilket livsmedelssäkerhet experter råder dig att undvika om du vill undvika livsmedelsburna bakterier. Om du skulle uppfinna ett eget recept, säg att laga torsk i sex timmar vid 110 grader-appar vill varna dig om den potentiella faran så att du kan justera inställningarna. De kommer också varna dig när cirkulationen förlorar uppkoppling-vilket är användbart eftersom du inte vill att din mat att dröja vid för låg temperatur.

Sous vide’s framtid

Så händig som det än må låta, kan det vara bra att ha din smartphone köra sous, då behöver du inte ha kulinariska ambitioner att utnyttja fördelarna med en nedsänkning cirkulationspump. Även om matlagningsnördar som tidigare var sous-vide anpassare får betrakta det som fusk, är Nomiku utvecklad som partnerskap som gör det möjligt för appen att beställa för färdiglagad mat som kan värmas via sous vide. (Företaget har redan ett pilotprogram med Bi-Rite livsmedels i San Francisco genom vilka kunder kan beställa före rutinerade vakuumförslutna rått kött.) ChefSteps undersöker möjligheterna också. Enligt Chris Young, företagets grundare och VD, ” Mikrovågsugnen skulle inte ha varit framgångsrik om du inte jade mikrovågsugn måltider.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *