Toppchefer storsäljer aktier

Toppchefer storsäljer aktier

Apples finanschef Luca Maestri har sålt drygt 11 000 aktier i bolaget, vilket är nästan hela hans innehav. Försäljningen gjordes på en kurs på nästan 109 dollar och totalt fick han tillbaka 1,2 miljoner dollar, vilket motsvarar lite mer än 10 miljoner svenska kronor.

Tittar man så ser man en trend på att även andra högt uppsatta chefer har sålt aktier. Till exempel chefen för mjukvaruutdelning, Craig Federighi, som har sålt aktier för 9,8 miljoner dollar och chefsjuristen Bruce Sewells försäljning som var värd 2,6 miljoner dollar.

Även investmentbolaget Öresund, som har Mats Qviberg som ordförande, har sålt en storpost i Oriflame. Närmare bestämt har de sålt 550 000 aktier i Oriflame, vilket motsvarar ett värde av runt 150 miljoner kronor. Därefter äger investmentbolaget 2 252 990 aktier, vilket är 4,0 procent av kapitalet. Öresund har annars under 2014 och 2015 successivt ökat innehavet i Oriflame.

Då undrar man varför så många väljer att sälja så mycket just nu. Är det på grund av raset på börsen som man förväntar sig ska komma inom snar framtid? Många förutspår att marknaden kommer att gå rejält neråt och en del går så långt som att säga att vi med dagens miljö, som innefattar låga eller negativa räntor, lever i den största bubblan i världshistorien, i alla fall när det gäller obligationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *