5 viktigaste sakerna att tänka på för ditt företag

5 viktigaste sakerna att tänka på för ditt företag

Att vara egenföretagare är kul! Du får själv välja vad du ska arbeta med och kan matcha det med ditt eget intresse. Du är din egen chef och kan ta de semesterveckor du vill ha utan att bli stoppad. Utöver det kan ditt företag även bli framgångsrikt och bli en början på ett nytt imperium. Vem drömmer inte om det?

För att du ska kunna närma dig att bli en lyckad entreprenör behöver du vara konkret i ditt arbetssätt och i uppbyggandet av ditt företag. Det är väldigt mycket att tänka på och för att du inte ska tappa bort dig på vägen kommer det här en lista på de viktigaste sakerna att tänka på när du driver ditt företag.

Din produkt eller tjänst
Det absolut viktigaste med ditt företag är just det du erbjuder. Du ska kunna erbjuda något speciellt som står ut gentemot andra och konkurrerande företag. Försök även att ha stor variation på din produkt eller tjänst i den mån du kan för att nå ut till en större målgrupp. Om du exempelvis säljer sängar så är det viktigt att du erbjuder många olika sorts sängar: enkelsängar, dubbelsängar, kontinentalsängar, hårda sängar, mjuka sängar och så vidare. Det är också viktigt att erbjuda olika val vad gäller design, vad som passar en passar sällan alla och hur en produkt ser ut, känns och beter sig kan vara otroligt viktigt för människor.

Kunderna
Dina kunder är det viktigaste för ditt företags överlevnad. Utan kunder kommer inte företaget komma långt. Försök hitta din sympatiska sida och vinn kundernas förtroende. Tillfredsställda kunder är kunder som gärna kommer tillbaka. Erbjud något extra för att uppmärksamma och överraska dem. Detta är också ett bra sätt att se till att dina kunder rekommenderar dig för sina vänner och kollegor. Genom att vara det där företaget som är extra trevliga ser du till att folk kommer ihåg dig när det blir dags för dem att köpa just de produkter eller tjänster som du erbjuder.

Lokaler
Dina lokaler är självklart viktigast om du tar emot kunder i dem. Ingenting sänker intrycket av ditt företag så som en smutsig eller sliten (eller rent utav trasig!) lokal. Det är därför viktigt att investera i att hålla dina lokaler rena och hela. Kontinuerligt underhåll sparar dig mycket i skadekostnader. Men även om du inte tar emot kunder i dina lokaler är det viktigt att tänka på underhåll. Att behöva lägga en förmögenhet på att laga fuktskador eller mögel för att du inte bytte ut dina fönsterlister i tid är ingenting du vill vara med om. Om du vill veta mer om denna typ av underhåll, klick här.

Ekonomin
Självklart är ekonomin otroligt viktig att hålla ordning på. Se till att föra ordentlig bokföring från början, även om du inte har några anställda och bara säljer produkter från ditt eget garage. Ingenting är så tråkigt, och riskerar att bli så kostsamt, som att inte ha ordning på sin ekonomi från början. Trots allt så är det pengar som gör det möjligt för dig att driva ditt företag. Ha ordentliga planer för dina utgifter och inkomster, och se alltid till att ha en reserv för oförutsedda utgifter. De kommer att dyka upp oavsett hur mycket du har planerat och tänkt igenom saker.

Medarbetare
Den sista viktiga punkten är självklart dina anställda! Så fort ditt företag har blivit så pass stort att du har anställda är de en lika stor del av företaget som du är. De hjälper dig att driva det framåt och ser till att allting inte står och faller med enbart dig. Genom att visa dem uppskattning ser du till att ditt företag förblir effektivt och produktivt. Glada medarbetare är arbetsamma medarbetare! Visa dina uppskattning genom att dela ut bonusar vid framgång eller vid särskilt bra prestationer. Det finns gott om inspiration för företagspresenter på nätet.

Om du följer punkterna och ser till att du ofta tänker utifrån dessa är ditt företag inte långtifrån framgång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *